Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

HIT KORONA

HIT KORONA

10. avgust 2018

Kot pravijo, je potrebno sprejeti izziv, da lahko začutiš veličino uspeha. Tudi mi smo pred meseci sprejeli velik izziv z imenom HIT KORONA v Kranjski gori. Prepričani v naše sposobnosti smo se zadeve lotili. Z usklajevanjem želja, potreb in zahtev smo projektirali celotno tehnologijo kuhinje, izris načrta glede na preference naročnika. Kasneje je sledila realizacija.

Teater bar je bil prvi del našega izvedbenega plana. Izdelali smo celoten točilni in retro pult. Del hladilništva smo vključili v hladilne pulte, del hladilništva pa smo izvedli v obliki hladilne komore. Ker vsi vemo, da je zelo pomembno, da lahko gostu postrežemo kvalitetno ohlajeno pijačo, sploh v poletnih mesecih, smo za to poskrbeli z dobro izkoriščenimi hladilnimi prostori. Hladilna komora je le korak oddaljena od šanka in razdelilne kuhinje, kar občutno olajša delo osebju. V samem šanku smo za čim bolj enostavno delo poskrbeli z visoko tehnologijo tistih najbolj pomembnih aparatov za osebje, ki zagotavljajo najbolj optimalno delo. Winterhalterjevi pomivalni stroji bodo poskrbeli, da ohranjanje čistoče kozarcev nikoli ne bo težava. Vrhunski ledomati Simag, s polnimi kockami, omogočajo pripravo različnih napitkov in koktajlov. Del Teater-bara sestavlja tudi manjša razdelilna kuhinja, kjer se nahajajo žartoastersalamoreznica in ostali manjši aparati za hitro pripravo manjših obrokov in prigrizkov. Teater bar se podaljša v drugi del bara, ki je sestavni del hotelske restavracije. Tudi v njem so vrhunski aparati, hkrati pa smo za lepo predstavitev slaščičarskih izdelkov poskrbeli z vgradno vitrino, ki daje celotnemu šanku prav posebno eleganten izgled.

   

Po končanem prvem delu našega projekta, smo z junijem začeli z realizacijo glavnega dela. Kuhinja, izdajna in samopostrežna linija in bar v hotelu. Hotelske kuhinje so že po svoji veličini drugačne od drugih, zahtevajo ogromno prostora, ki mora biti dobro izkoriščen in zagotavljati številnemu osebju hitro delo in prostor za vsakega izmed njih. Vedno se trudimo pripraviti najbolj optimalno delovno okolje za vsakega izmed njih. Kot prvo stvar, ko slišimo besedo ''kuhinja'',

   

si vsi takoj predstavljamo štedilnik. V Koroni sestavlja termični blok več elementov: dva plinska štedilnika, dve fritezi, dva žarakuhalnik testenin in seveda parnokonvekcijska pečica in vsa potrebna delovna površina. Tudi ostali deli kuhinje so opremljeni z vrhunskimi aparati, uporabno delovno površino, veliko prostora za shranjevanje. Za ohranjanje svežine izdelkov in enostavno shranjevanje velikih mas predpripravljenih izdelkov se uporabljajo hladilne in zamrzovalne komore izdelane po meri. Tudi del namenjen slaščičarstvu je opremljen s kvalitetno Fines pekarsko pečjo, velikim planetarnim mešalcem in ostalim manjšimi pripomočki. Vse to omogoča enostaven proces dela, kar je za zadovoljstvo osebja najbolj pomembno, in vrhunske ter okusne končne rezultate, ki so balzam za goste.

   

Dober proces dela, dobri izdelki, kvalitetna hrana so pomembni. Vendar, ko so gosti siti in krožniki prazni še zdaleč ni konec zgodbe. Tukaj je še čiščenje, ki je po celotni pripravi, za osebje lahko zelo zahtevno. Mi se zavedamo koliko energije je potrebno za pripravo in z vrhunsko tehnologijo čiščenja omogočamo, da je ta slednji del čim manj obremenujoč in kar se da hiter ter učinkovit. Kuhinjo sestavljata 2 pomivalnici, ena za črno in druga za belo posodo. Z Winterhalter pomivalnimi stroji za črno in belo posodo, kozarce ter pribor se dosegajo vrhunski rezultati.

   

Povsem nov način priprave in posebnost prenove hotela pa je še del izdajne linije, ki ga sestavlja ''front-cooking''. Ta način priprave in izdaje je posebej zanimiv za goste, ki lahko pripravo okusnih jedi spremljajo kar v hotelski restavraciji. Osebje torej pred očmi gostov pripravlja in hkrati predstavlja proces kuhanja.

   

Vsi obiskovalci hotelov se največkrat veselimo samopostrežnih barov, kjer se mešajo prijetne vonjave. Zdi se, da se tam najejo še naše oči. Poskrbeli smo tudi za to. Za designersko vrhunsko in kvalitetno izdajno in samopostrežno linijo, ki popelje celotno jedilnico na visok nivo in skrbi za prijetno energijo in komfort.

   

 

Ponosni smo. Še enkrat smo dokazali, da so nas izkušnje pripeljale zelo daleč. Veseli smo, da smo del velikih zgodb in velikih projektov, ki nam potrjujejo zaupanje vase in nas ženejo naprej. Prepričani smo, da smo zaključili še en čudovit objekt in poskrbeli za dolgotrajno zadovoljstvo. Veselimo se že novih idej, predlogov, projektov, izzivov in prepričani smo v uspešnost in kvaliteto, ki jo premoremo.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.