Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Splošni pogoji

Splošni pogoji
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Gastronom so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina www.gastronom.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uprabnikom. Upravlja ga podjetje Kaza sistemi d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Gastronom, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom. Splošni pogoji zavezujejo kupca in so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Ob oddaji naročila je kupec vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

1. Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1. Osebni podatki, ki jih je kupec vpisal (ime, priimek, naslov, pošta, telefon, e-pošta) se uporabijo izključno za potrebe naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni. Podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim oz. tretjim osebam. Če kupec želi svoje podatke izbrisati iz naše baze, nas lahko kontaktira na info@kaza-sistemi.si ali s pisnim zahtevkom na naslov Kaza sistemi d.o.o., Trpinčeva ulica 37a, 1000 Ljubljana.

2. Cene
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji. V cene artiklov DDV ni vštet, razen če je to izrecno navedeno. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine in morebitne montaže, razen če je to izrecno navedeno.

3. Dostava in prevzem
Strošek dostave se obračuna glede na težo naročenega artikla. Paket se lahko prevzame na sedežu podetja Kaza sistemi d.o.o., Trpinčeva ulica 37a, 1000 Ljubljana, in se v tem primeru strošek dostave ne obračuna. V kolikor je za določen artikel, zaradi zagotavljanja garancije, nujno potrebna montaža pooblaščenega strokovnjaka, se ta strošek ovrednoti glede na podatke uporabnika (lokacija dostave, zahtevnost vnosa, število strokovnjakov prisotnih na montaži) in se zaračuna naknadno, po opravljenem nakupu. Pri nakupu nad 3000€ je strošek dostave in morebitne montaže pooblaščenega strokovnjaka brezplačen.

4. Montaža
Pri določenih artiklih je potreben priklop pooblaščenega strokovnjaka, da se lahko zagotovi garancija. Pri tovrstnih artiklih je opozorilo jasno navedeno. V kolikor uporabnik želi prejeti garancijo na tak izdelek, mora ob naročilu izbrati ''dostava in montaža strokovnjaka''. V kolikor izbere katerokoli drugo vrsto dostave, garancija ni veljavna in se ne upošteva.

5. Naročilo
Kupec samostojno izbere artikle in količino. Pred oddajo naročila sledi pregled košarice, kjer je mogoče izvesti dodatne spremembe ali pa se nadaljuje v potrditev naročila. Sledi obrazec, v katerem kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo. Po potrditvi nakupa, spremembe več niso možne. Po končanem nakupu uporabnik preko elektronske pošte, ki jo je navedel, prejme obvestilo o izvedenem nakupu. V primeru, da je uporabnik izbral plačilo po predračunu, se mu predračun avtomatsko pošlje na njegov naveden e-poštni naslov. Naročila ponudnik pošilja preko pogodbenega partnerja (Pošta Slovenije), razen v primeru, ko uporabnik izbere vrsto dostave – dostava in montaža strokovnjaka. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati tudi drugo dostavno službo, če se s tem zagotovi bolj učinkovita ali hitrejša dostava.

6. Način plačila
Na spletni trgovini GASTRONOM je nakup opraviti na naslednje načine plačila:
- Po ponudbi oziroma predračunu z nakazilom na TRR račun (IBAN SI56 3300 0000 8617 374, odprt pri Addiko Bank d.d.)
- S plačilno oziroma kreditno katico (MasterCard, Visa, Visa Electron, BA Maestro, Diners club)
- Plačilo s PayPal-om

7. Rok dobave
Rok dobave je naveden pri vsakem artiklu posebej in velja v trenutku nakupa. Zaradi osveževanja podatkov se lahko v izrednih primerih zgodi, da se dobavni rok za določen artikel podaljša. V tem izrednem primeru se kupca s tem seznani v najkrajšem možnem času po opravljenem nakupu.

8. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@kaza-sistemi.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. 
Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Kaza sistemi d.o.o., Trpinčeva ulica 37a, 100 Ljubljana, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz. koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

9. Preklic naročila

Prejeta naročila lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno oz. najkasneje 1 uro po oddaji naročila. Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte info@kaza-sistemi.si. V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:

V naslovu sporočila: Preklic naročila

V vsebini sporočila:
a) ime in priimek kupca
b) naslov naročnika
c) številka naročila

10. Odgovornost za stvarne napake

Stvarna napaka je kadar:
– izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
– izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
– izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
– je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Stvarno napako lahko uveljavi kupec, ki nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

11. Pohvale, pritožbe

Pohvale lahko kupec sporoči na našo elektronsko pošto info@kaza-sistemi.si ali na naslov sedeža podjetja.

Prav tako na isti naslov kupec sporoči morebitne pritožbe.

Vse morebitne spore rešuje za to pristojno sodišče (stalno prebivališče potrošnika).
Pristojno sodišče prodajalca je v Ljubljani.

Kot opcijo reševanja sporov se kupec lahko obrne tudi na Zakon o izven sodnem reševanju sporov (Uradni list, RS št.81/2015).

12. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Kaza sistemi d.o.o. , ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

13. Garancija

Za pogoje uporabe in garancija izdelka veljajo pogoji in garancija proizvajalcev izdelkov.

14. Varnost in zasebnost

Vse podatke, pridobljene ob naročanju, bomo uporabljali samo v namene naročanja izdelkov in za namene brezplačnega obveščanja naročnikov o bodočih akcijah jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Vsak nakup zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.gastronom.si v celoti ostali v lasti podjetja Kaza sistemi d.o.o. in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila ter obveščanja kupcev o najnovejših akcijah in drugih promocijskih aktivnostih, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov.

Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

15. Komunikacija

Kaza sistemi d.o.o. bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Kaza sistemi d.o.o. izrecno spoštovala.

16. Splošno

Skrbimo in se trudimo, da je spletna stran ažurna in točna, vendar so napake možne, za kar se že v naprej opravičujemo. Pridržujemo si pravico do vsebinskih sprememb spletne strani www.gastronom.si kakor tudi splošnih pogojev. Vsaka uporaba slik, logotipov ali blagovnih znamk je brez pisnega dovoljenja lastnikov prepovedana in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic in blagovnih znamk.

Kaza sistemi d.o.o. ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Objavljene fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Z oddajo naročila kupec sprejema splošne pogoje poslovanja.

Kaza sistemi d.o.o., Trpinčeva ulica 37a, 1000 Ljubljana

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.