25. julij 2022
Pacojet je kuhinjski aparat za profesionalce, ki globoko zamrznjena živila brez odtajevanja spremenijo v ultra fine teksture. S Pacojet-om pripravljamo tako sorbete, sladolede, kot tudi pene, juhe, koncentrate, različna testa, mase...). Pacojet, profesionalni gostinski aparat proizveden v Švici, se prodaja po vsem svetu za hotele, restavracije in ostale gastronomske storitve.
Sveže sestavine damo v posodo Pacojet in zamrznemo za vsaj 24 ur pri – 22 °C. Posoda se nato pritrdi na napravo Pacojet in izbere se želeno število porcij. Njegovo natančno rezilo se vrti navzdol z natančnim gibanjem pri 2000 obratih na minuto, pri čemer pobira mikro tanko plast z vrha mase globoko zamrznjenih sestavin. Ta proces imenujemo 'pacotizing'.
Pacojet deluje v zaprtem načinu s tlakom 1,2 bara.
Kuhalni sistem Pacojet lahko pripravi posamezne porcije v 20 sekundah. V eni uri lahko Pacojet proizvede:
- 15 litrov različnih sorbetov ali sladoledov,
- 15 kg moussa,
- 15 kg zelenjavnih, zeliščnih ali začimbnih koncentratov ali
- 150 porcij različnih juh.